בתחילת המילניום הנוכחי (הרבה לפני שהכיר את דניאלה פיק), יצאו לאקרנים שני סרטיו של קוונטין טרנטינו: להרוג את ביל (1 & 2). בתקופה זו כבר היה טרנטינו במאי מוערך בתעשייה לאחר שקנה את תהילתו בסרטים כלבי אשמורת (1992) וספרות זולה (1994). לאור ההצלחה הגדולה של אומה טורמן הנהדרת בסרטו ספרות זולה כמה שנים קודם לכן, ליהק אותה טרנטינו גם ל- Kill Bill בתפקיד הכלה.
כחלק מעלילת הסרט טסה אומה טורמן לאוקינאווה. מטרתה הנסיעה היא לפגוש אדם בשם האטורי האנזו אשר פעם עסק ביצור חרבות, אך כבר שנים ארוכות הוא בגמלאות ועתה הוא שף העוסק בהכנת סושי. אומה טורמן משכנעת אותו כי משימתה (להרוג את ביל כמובן) היא בעלת חשיבות עליונה ומבקשת ממנו לייצר עבורה חרב. הוא משתכנע (מי יכול לעמוד בפני אומה טורמן?) ומכין עבורה חרב אשר לדבריו היא הטובה ביותר שהוא ייצר אי פעם. החרב אותה מכין האנזו היא חרב מסוג קטאנה (Katana): זו היתה החרב המסורתית בה השתמשו הסמוראים ביפן, מעוקלת מעט ובעלת להב חד צדדי. בפוסטר סרטו של טרנטינו נראית אומה טורמן עם הקטאנה.
מסתבר כי לא הכל דימיון ביצירתו של טרנטינו וכי האטורי האנזו (Hattori Hanzō) הוא אכן גיבור יפני, אם כי מעולם לא היה שף…
מי אתה, האטורי האנזו?
בשנים שבין אמצע המאה ה-15 לסוף המאה ה-16, היתה נתונה יפן במלחמת אזרחים. מלחמה זו הגיעה לקיצה עם עלייתו לשלטון של השוגון אוֹדה נוֹבּוּנאגה ולאחריו טוֹקוּגאווה אִיאֶיָאסוּ אשר איחד את המדינה תחת שלטונו. שושלת טוקוגאווה מנתה 15 שוגונים ושלטה ביפן עד ביטול מוסד השוגונות על ידי הקיסר מייג'י בשנת 1868.
האטורי האנזו נולד בשנת 1542 לתוך התקופה הסוערת הזו בתולדות יפן. הוא החל את הכשרתו בגיל 8 והפך לסמוראי בשרות טוקוגאווה עוד לפני שזה הפך לשוגון. כשהיה האנזו הצעיר בן 20, הוא הציל את בנותיו של טוקוגאווה מניסיון חטיפה. האטורי האנזו קנה לעצמו שם של לוחם עז נפש ופיתח מיומנות יוצאת דופן בלחימה באמצעות חנית וחרבות. הצטיינותו זו הקנתה לו את השם "האנזו השד" (Demon Hanzo).
האטורי האנזו היה מקורב לא רק לטוקוגאווה אלא גם לבנו, נובויאסו. נובויאסו סיים את חייו בנסיבות טראגיות בגיל צעיר.
סיפורו של נובויאסו הוא מעניין וניתן ללמוד ממנו על המסורת היפנית של יפן לפני 500 שנה. נובויאסו היה נשוי לבתו של אודה נובונאגה, ליידי טוקוהימה. שניהם שודכו זה לזו כשהיו בני 5 והאהבה בינהם פרחה. אך בניגוד ליחסיה עם בעלה, יחסיה של ליידי טוקוהימה עם חמותה – ליידי צוקיאמה, עלו על שרטון. הדברים הגיעו לשיא כאשר טוקוהימה קיבלה את ההחלטה הגורלית לשלוח מכתב לאביה ובו האשימה את חמותה בקשירת קשר עם אחד מאויביו.
כאשר הובאו הדברים לידיעתו של טוקוגאווה הוא זעם, הורה לכלוא את אשתו ואז להוציאה להורג. טוקוגאווה ידע שבנו לא היה מעורב במזימה כזו, אך כדי למנוע אפשרות כלשהי שבנו ירצה יום אחד לנקום את דמה של אמו אליה היה מקורב, הורה לו להתאבד ולבצע ספוקו.
טוקוגאווה ביקש מהאטורי הנזו לסייע לבנו בהתאבדות. תפקידו של האדם המסייע הוא לערוף את ראשו של הקורבן כדי להקל על סבלו ולסייע לו למות בכבוד, אך עקב אהבתו של האנזו לנובויאסו, הוא לא עמד במשימה. נובויאסו היה בן 20 במותו (1579).
בשנת 1590, שש שנים לפני שהאנזו הלך לעולמו, הוא בנה מקדש לכבודו ולזכרו של נובויאסו. כצעד של כבוד לטוקוגאווה ולבנו, הציב האנזו את חניתו המפורסמת במקדש. המקדש נקרא סייננג'י (Sainenji temple) ולאחר מותו של האנזו, הוא נקבר במקדש שאת הקמתו יזם.
טוקוגאווה החל לכהן כשוגון של יפן בשנת 1603 וכאות הוקרה לסמוראי האמיץ שהיה נאמן לו כל כך, החליט לקרוא לאחד משערי הטירה בה התגורר, על שמו – שער האנזו (Hanzomon). שער זה היה אמור לשמש כדרך מילוט לשוגון במקרה של התקפה על הטירה. הטירה בה התגורר השוגון משמשת היום כארמון הקיסר ועד היום אחד מתשעת השערים של הארמון הקיסרי, נושא את שמו של האטורי האנזו. בנוסף לכך, אחד מקווי המטרו של טוקיו נקרא על שמו (Hanzomon line) וכן יש תחנה בשם זה.
דמותו של האטורי האנזו עדין מופיעה מידי פעם בסרטים המצויירים וסיפורי הקומיקס (מנגה ואנימה) אשר כל כך חביבים על היפנים.
Sainenji Temple
המקדש שבנה האטורי האנזו נמצא ברובע שינג'וקו בטוקיו. בהפצצות האמריקאיות על טוקיו במלחמת העולם השניה, המקום נפגע בצורה קשה אך שוקם בשנת 1962. החנית של האנזו מוצגת בחדר קטן וכדי להיכנס אליו, אנו נדרשים לחלוץ את נעלינו קודם לכן. כאשר הופצץ המקדש, נפגעה גם החנית של האנזו והיום היא חסרה 39 ס"מ בקצה. במקור היא שקלה 7.5 ק"ג ואורכה היה 4 מטר. אין ספק שמדובר היה בכלי אימתני ביותר כאשר הוא נמצא בידיו של לוחם מיומן.
לקראת סיום בואו נחזור לטרנטינו, לאומה טורמן ול- Kill Bill. הנה הקטע מהסרט בו פוגשת הכלה (אומה טורמן) את האטורי האנזו בסושי בר ומסבירה לו מה בקשתה.